This item is only available in Romanian.

Lucifer

Bucureşti - Centrul Ceh (09-05-2017 20.30)

Belgia / Mexic, 2014, 110'
dramă

Regia și scenariul: Gust Van den Berghe
Imaginea: Hans Bruch Jr.
Montajul: David Verdurme
Muzica: Wim Coryn
Cu: María Acosta, Jeronimo Soto Bravo, Norma Pablo, Gabino Rodríguez
Distribuit de: ND Mantarraya

Nu sunt mulți autori care să merite mai mult decât Gust Van den Berghe titlul de neconvenționali. Neîncetatele sale experimente duc la rezultate neașteptate (…), însă Lucifer ajunge în teritorii absolut neexplorate încă, prin utilizarea formatului denumit „Tondoscope”, în care imaginea este ca un iris filmat printr-o oglindă în formă de con. Astfel, paradisul ne este prezentat ca un spațiu închis și etern, găsit de Lucifer într-o scurtă oprire în parcursul său din Rai către Iad. Variety

În timpul căderii sale din Rai spre Iad, Lucifer ajunge într-un paradis pământesc, un mic sat din Mexic, unde are ocazia să pătrundă în comunitate, ca salvator, și să se joace cu viețile oamenilor.
Lucifer este inspirat dintr-o piesă de teatru olandeză din secolul al XVII-lea, de Joost van den Vondel, considerată „Hamlet-ul culturii olandeze”, a cărei acțiune a fost transferată în Mexic. Distribuția filmului este alcătuită în întregime din actori neprofesioniști (la fel ca în filmele anterioare ale lui Van den Berghe), cu excepția notabilă a eroului principal, intepretat de Gabino Rodríguez.

Născut în 25 aprilie 1985, în Belgia, Gust Van den Berghe a studiat la Școala de Arte Audiovizuale din Bruxelles, unde a regizat primul său lungmetraj, Little Baby Jesus of Flandr (2010). Început ca film de școală, pelicula a intrat în competiția Director Fortnight, în 2010, la Cannes, și a fost prima parte a trilogiei sale cu tematică religioasă, continuată cu Blue Bird (2011) și încheiată cu Lucifer (2014).

Premii și festivaluri:
2015: Tallinn Black Nights FF (Grand Prix), New Horizons FF (Grand Prize), Rome FF (Cinema of Today), Be FF, BFI London FF, Ostend FF, Karlovy Vary IFF, Tribeca FF

Facebook: www.facebook.com/Lucifer-521773847864548

 

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: