Hymyilevä mies/ Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki / The Happiest day in the life of Olli Mäki

Iași - Casa de Cultură `Mihai Ursachi` (14-05-2017 20.45)
Gura Humorului - Casa de cultură (21-05-2017 20.00)
Tîrgu Mureş - Cinematograful ARTA (21-05-2017 20.30)

Finlanda, 2016, 92'
biografie, dramă

Regia: Juho Kuosmanen
Scenariul: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti
Imaginea: Jani-Petteri Passi
Montajul: Jussi Rautaniemi
Cu: Oona Airola, Jarkko Lahti, Eero Milonoff
Distribuit de: Voodoo Films

Spre deosebire de clasica abordare a filmelor despre box, din Rocky sau Raging Bull, în care outsider-ul câștigă sau, dimpotrivă, se autodistruge, acest film spune povestea unui boxer neinteresat de box. Pentru Olli, boxul este doar un hobby la care se dovedește că e foarte bun. Juho Kuosmanen surprinde momente de umor sec rezultate din indiferența lui Olli față de încercările celor din jur de a îl promova. Opțiunea de a filma în alb-negru face ca imaginea să fie admirabilă și completează interpretările excelente, construind un film frumos și relaxant. Buzz Magazine

Povestea adevărată a lui Olli Mäki, celebrul boxer finlandez care, în 1962, luptă pentru titlul de campion mondial la categoria pană. Viața din micul oraș al lui Olli se schimbă complet atunci când începe să fie privit ca un simbol al țării sale. Există însă o problemă: Olli se îndrăgostește. Finlanda boxează cu SUA, dar, în afara ringului, adevărații adversari sunt boxul și dragostea.

Juho Kuosmanen, născut în 1979 în Finlanda, este regizor, scenarist și actor. A studiat artă, design și arhitectură. A realizat o serie de scurtmetraje printre care Kaupunkilaisia (2008), care a fost premiat la festivalul de la Locarno, a urmat apoi Taulukauppiaat care a primit premiul la Cannes în 2010. Cea mai fericită zi din Olli Mäki reprezintă debutul său în lungmetraj.

Premii și festivaluri:
2016: Cannes FF (Un certain regard), Chicago IFF (Gold Hugo), European Film Awards (European discovery of the year), Zurich FF (Best international feature film)

Website: www.hymyilevamies.fi
Facebook: www.facebook.com/hymyilevamies

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: