This item is only available in Romanian.

Hymyilevä mies/ Cea mai fericită zi din viaÈ›a lui Olli Mäki / The Happiest day in the life of Olli Mäki

Iași - Casa de Cultură `Mihai Ursachi` (14-05-2017 20.45)
Gura Humorului - Casa de cultură (21-05-2017 20.00)
Tîrgu Mureş - Cinematograful ARTA (21-05-2017 20.30)

Finlanda, 2016, 92'
biografie, dramă

Regia: Juho Kuosmanen
Scenariul: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti
Imaginea: Jani-Petteri Passi
Montajul: Jussi Rautaniemi
Cu: Oona Airola, Jarkko Lahti, Eero Milonoff
Distribuit de: Voodoo Films

Spre deosebire de clasica abordare a filmelor despre box, din Rocky sau Raging Bull, în care outsider-ul câÈ™tigă sau, dimpotrivă, se autodistruge, acest film spune povestea unui boxer neinteresat de box. Pentru Olli, boxul este doar un hobby la care se dovedeÈ™te că e foarte bun. Juho Kuosmanen surprinde momente de umor sec rezultate din indiferenÈ›a lui Olli față de încercările celor din jur de a îl promova. OpÈ›iunea de a filma în alb-negru face ca imaginea să fie admirabilă È™i completează interpretările excelente, construind un film frumos È™i relaxant. Buzz Magazine

Povestea adevărată a lui Olli Mäki, celebrul boxer finlandez care, în 1962, luptă pentru titlul de campion mondial la categoria pană. ViaÈ›a din micul oraÈ™ al lui Olli se schimbă complet atunci când începe să fie privit ca un simbol al țării sale. Există însă o problemă: Olli se îndrăgosteÈ™te. Finlanda boxează cu SUA, dar, în afara ringului, adevăraÈ›ii adversari sunt boxul È™i dragostea.

Juho Kuosmanen, născut în 1979 în Finlanda, este regizor, scenarist È™i actor. A studiat artă, design È™i arhitectură. A realizat o serie de scurtmetraje printre care Kaupunkilaisia (2008), care a fost premiat la festivalul de la Locarno, a urmat apoi Taulukauppiaat care a primit premiul la Cannes în 2010. Cea mai fericită zi din Olli Mäki reprezintă debutul său în lungmetraj.

Premii și festivaluri:
2016: Cannes FF (Un certain regard), Chicago IFF (Gold Hugo), European Film Awards (European discovery of the year), Zurich FF (Best international feature film)

Website: www.hymyilevamies.fi
Facebook: www.facebook.com/hymyilevamies

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: