La permanence / De serviciu / On Call

Bucureşti - Institutul Cervantes (06-05-2017 19.00)

Franța, 2016, 98'
documentar, ficțiune

Regia, scenariul și imaginea: Alice Diop
Montajul: Amrita David
Distribuit de: ARTE

Actuala criză a refugiaÈ›ilor din Europa este subiectul noului documentar al regizorului francez de origine senegaleză, Alice Diop. Paradoxul fascinant din centrul filmului este felul în care regizoarea reuÈ™eÈ™te să sugereze atât de multe lucruri despre complexitatea È™i amploarea problemei, fără a părăsi micul cabinet al unui medic din suburbiile pariziene. Hollywood Reporter

Documentarul prezintă evenimentele care au loc în cabinetul unui medic dintr-o suburbie pariziană, unde imigranÈ›ii din întreaga lume au parte de consultaÈ›ii gratuite. Dedicat profesiei sale, medicul le oferă acestora un refugiu care îi ajută să rămână pe linia de plutire.

Alice Diop, masterandă în istorie È™i doctorandă în sociologie vizuală, s-a născut în 1979, în Aulnay-sous-Bois, FranÈ›a, din părinÈ›i senegalezi. A studiat la Școala de Film Fémis, devenind regizor de documentare. În 2011 a fost distinsă cu Premiul Bibliotecilor, la Cinéma du Réel, pentru lungmetrajul său de debut, La Mort de Danton. În 2016, a fost premiată în acelaÈ™i festival cu Louis Marcorelles Award pentru filmul De serviciu.

Premii și festivaluri:

2016: Cinéma du Réel (Louis Marcorelles Award), Karlovy Vary IFF, London FF

 
Organizatori:
Parteneri:
Parteneri locali:
Cu sprijinul:
Parteneri media: