This item is only available in Romanian.

La permanence / De serviciu / On Call

Bucureşti - Institutul Cervantes (06-05-2017 19.00)

Franța, 2016, 98'
documentar, ficțiune

Regia, scenariul și imaginea: Alice Diop
Montajul: Amrita David
Distribuit de: ARTE

Actuala criză a refugiaților din Europa este subiectul noului documentar al regizorului francez de origine senegaleză, Alice Diop. Paradoxul fascinant din centrul filmului este felul în care regizoarea reușește să sugereze atât de multe lucruri despre complexitatea și amploarea problemei, fără a părăsi micul cabinet al unui medic din suburbiile pariziene. Hollywood Reporter

Documentarul prezintă evenimentele care au loc în cabinetul unui medic dintr-o suburbie pariziană, unde imigranții din întreaga lume au parte de consultații gratuite. Dedicat profesiei sale, medicul le oferă acestora un refugiu care îi ajută să rămână pe linia de plutire.

Alice Diop, masterandă în istorie și doctorandă în sociologie vizuală, s-a născut în 1979, în Aulnay-sous-Bois, Franța, din părinți senegalezi. A studiat la Școala de Film Fémis, devenind regizor de documentare. În 2011 a fost distinsă cu Premiul Bibliotecilor, la Cinéma du Réel, pentru lungmetrajul său de debut, La Mort de Danton. În 2016, a fost premiată în același festival cu Louis Marcorelles Award pentru filmul De serviciu.

Premii și festivaluri:

2016: Cinéma du Réel (Louis Marcorelles Award), Karlovy Vary IFF, London FF

 
Organizers:
Partners:
Local partners:
With the support of:
Media partners: